Gépház?

Itt a Gépház.

Hibát találtál? Javaslatod van? Meg akarod dicsérni a Gépházat? Nem érted, hogy működik a felület? Look no further.

A hozzászólások alatt várjuk az észrevételeidet. Ha egyetértesz egy javaslattal vagy téged is nagyon zavar egy hiba, lájkold a hozzászólást.

Backlog

To-Do

 • translate theme (theme does not support translation)
 • toggle comment threads
 • BuddyPress?
 • chat?
 • Upgrade Jetpack?
 • Propose a random post from the archive

Work-in-progress

 • advanced search (awaiting user validation)
 • migrate from blog.hu

Complete

 • migrate from WP.com
 • latest comments plugin
 • migrate email subscribers
 • highlight latest comment in thread
 • like/dislike comment
 • subscribe to notification
 • timestamp on recent comments widget

259 Commments

 1. Tulajdonképpen hol vagyunk mi most szerverileg? A “pont hu” nem jelenti azt, hogy még mindig a ner felségvizein hajózunk? – ami pedig nem tréfadolog, már ha csak ezt nézem is:
  https://nepszava.hu/3078831_barkinel-lekapcsolhatja-az-internetet-az-allam

  (Valójában én abban a hitben voltam, hogy “pont com” lett a Vincent, csak most vettem észre – amikor egy kisebb offline szünet után újra benéztem – hogy ponthu)

 2. Nem kicsit off, de még leginkább ide illik. Napok óta nem érem el a 4-et (444 pont hu-t), illetve képek és reklámok nélkül elértem a hírkereső pont hu-ról.

  Mától onnan sem. 🙁 Sem tűz rókával sem krómiummal. 🙁 Karakteres böngészőm (elinks) pedig már nagyon régen nem éri el a 4-et.

  Másoknak mi a tapasztalata? Esetleg ismerete a jelenségről? Lekapcsolták volna? Remélem nem.

  On.

   1. Köszönöm a gyors választ. 🙂 Akkor megnyugodtam, a hiba az én készülékemben van. 🙁 Ez a kisebbik rossz, a dns cache-nek meg majd utána megyek, mert nem az alap szókincsem része (a DNS-ről tudni vélem hogy nem rokona a mai napság vírus ügyben ismertebbé vált erenesnek) 🙁 Domain Name Server? rövidítése, a tippem szerint. Még egyszer köszönöm. 🙂

  1. Én látom őket rendesen, pedig meglehetősen hagyománytisztelő OS van a gépemen:)
   De amikor még ennél is régibb volt (XP), akkor a 444 kezdett először elérhetetlenné válni a nagyobb magyar oldalak közül,

   1. Kössz a gyors választ. 🙂 Ubuntu Linux 14-04-en szörfözök a neten. Eddig gondom nem igazán volt vele, pedig tudom hogy van újabb disztribúció is. Lustaságból halogattam a frissítést, de azt hiszem rövidesen cserélem az újabbra 14-06-ra?, majd ennek is utána megyek. 🙂

   2. Az új browser features-t egy idő után nem backportolják a régebbi verziókba, így aztán az újabb megoldásokat alkalmazó oldalak már nem látszanak helyesen. XP-n az FF megállt az 52-nél, de Win7-en is az extended végét járja (ha jól emléxem). Fenébe a WIn10 nyomulással.

    @rrdos: Az nagyon öreg, 21-22 felé járnak. Jövő hét végén jön a Debian 10.10, (augusztus elejére várható a 11.0), ajánlom figyelmedbe LXQT, vagy Cinnamon desktop-al. Az LXDE sem rossz, de kissé fapadosabb, viszont nagyon kevés hardverrel beéri. A 10.9 “Live” (USB stickről futtatható) verziót (különböző desktop flavor-okban) itt találod : https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/ . ZFS-re telepítve (ZFS root) nagyon stabil cuccot kapsz ( https://openzfs.github.io/openzfs-docs/Getting%20Started/Debian/Debian%20Buster%20Root%20on%20ZFS.html) .

   1. Nem biztos, hogy köze van hozzá (kísérletezni meg nem akarok), de úgy rémlik, mindkét esetben az eredeti komment elengedésekor szúrtam ki egy typo-t, és szinte azonnal visszahívtam editálni. A javított mentés után került pre-mod állapotba.

 3. Én is moderálva/?/ vagyok 🙂
  Vattafak heppnd?

  .

  és a hónap dolgozói tablóról is törölték a képem! 😭

  .

  Továbbá, ha már itt tartunk: mostanában egyszerűen nem érzékeli a rencer, amikor szimpla sortöréssel próbálom elválasztani a bekezdéseket. És így olyanok lesznek a hsz-aim, mint valami kormányszóvivő agya.

 4. Lehet, hogy már volt, de nem találom, sorry; Szóval, be vagyok jelentkezve, tudok hozzászólást írni, de egy hozzászólást “kedvelni” nem enged a rendszer, ahhoz ismét belépést kér (talán a wordpress.com-ra, ahol pedig 1-szer – többször – már regisztráltam, jelszót módosítottam, mégis “elfelejt….)
  THX

Vélemény, hozzászólás?