Gépház?

Itt a Gépház.

Hibát találtál? Javaslatod van? Meg akarod dicsérni a Gépházat? Nem érted, hogy működik a felület? Look no further.

A hozzászólások alatt várjuk az észrevételeidet. Ha egyetértesz egy javaslattal vagy téged is nagyon zavar egy hiba, lájkold a hozzászólást.

Backlog

To-Do

 • translate theme (theme does not support translation)
 • toggle comment threads
 • BuddyPress?
 • chat?
 • Upgrade Jetpack?
 • Propose a random post from the archive

Work-in-progress

 • advanced search (awaiting user validation)
 • migrate from blog.hu

Complete

 • migrate from WP.com
 • latest comments plugin
 • migrate email subscribers
 • highlight latest comment in thread
 • like/dislike comment
 • subscribe to notification
 • timestamp on recent comments widget

344 Commments

 1. Nem tudtam reprodukálni a hibát. A pontokba szedésre a csillag vagy a kötőjel használható, a sorszámozásra a sorszámozás. Ha többszintű listát akarsz, akkor az al-listát szóközzel kell kezdeni. A szóközökre oda kell figyelni.
  1. gyümölcsök
  – alma
  – körte
  – barack
  2. italok
  * bor
  * sör
  * pálinka

 2. Azt hiszem, a probléma a lista előtti bekezdéssel van. Üres sort kell hagyni a szöveg és a lista között és a lista utolsó eleme után is kell egy soremelés.

  1. gyümölcsök
   • alma
   • körte
   • barack
  2. italok
   • bor
   • sör
   • pálinka
 3. Köszönöm a választ és a törődést:)
  A sárga komment(ek) keresése visszafelé tényleg jó ötlet, nyilván így is van veszteség – nekem se jut mindig eszembe, és van, aki talán nem is érzékeli ezt a fícsört – de kombinálva Podvinecz Marsall módszerével már közelít at optimumhoz.
  Még két kérdésem lenne:
  – Azt hol lehet most beállítani, hogy a saját hozzászólásomra érkező válaszról értesítést kapjak? Az indulás után egy darabig jött (erről meg a lájkokról is), aztán egy ideje nem, ezért felteszem, hogy most a “nem” az alapértelmezés és át kellene állítani
  – Néhány kommentben láttam dőlt betűt és félkövért, de nekem nem sikerül. Azért most megpróbálom még egyszer, ha összejön, akkor ez a kérdés storno.
  félkövér dőltbetű

 4. Az utolsó migrációval szegény Podvinecz marsall kapott majd’ ezer emailt, ezért átmenetileg megint kikapcsoltam az értesítéseket, amíg befejezem a maradék kommentek migrálását is.

 5. Telepítettem egy plugint, amivel utólag is lehet szerkeszteni a saját hozzászólásokat. I wonder.

  Az első elküldés után még 5 percig lehet javítgatni.

  Vajon mi történik a markdown-nal?
  @Gépház:
  Úgy tűnik, működik.

 6. gyönyörű click to edit!

  ETA: egyre jobb minden

 7. Most vettem észre, hogy már ez is van. Megemelem a kalapom előtted, de ezt talán már mondtam is :)). Vincent, a vezető blog, nem csak tartalmilag, népszerűséget tekintve, de most már technikailag is.

 8. Nekem az egész hozzászólas egy lista volt “1. Nagy okosság 2. Még nagyobb okosság” stb. módon begépelve, enterrel (üres sor nélkül) elválasztva a pontokat. De az utólagos szerkeszthetőség ezt is orvosolja, köszönöm. De azért most tesztelem (üres sor nélkül):
  1. Nagy okosság.
  2. Még nagyobb okosság.

  Edit: Hm. Ez most jó. Kíváncsi vagyok, hogy akkor is jó lenne-e, ha a “1. Nagy okosság” lenne a legelső sora a kommentnek.

 9. Bocs, ha volt már, de kiestem a téridő-kontinuumból, mert az előbb nyomtam egy csillagot valamire, amin már volt három (nem látszik, hogy kiké, én meg nem emlékeztem, hogy köztük voltam-e), de hiába nyomtam meg, újra csak az íródott ki, hogy “Liked by 3 people”. Egy másiknál sikerült, de itt se az lett, hogy “Liked by you and 2 others” (vagy mi), hanem csak eggyel nőtt a people száma. Szóval lehetne-e, hogy látsszon, ki csillagozott (de legalább az, hogy én köztük voltam-e, ha már az agylágyulásnak ebben a stádiumában erre magamtól nem emlékszem)?

 10. Én szeretnék egy olyat is, amivel mások hozzászólásait tudom szerkeszteni…
  Lécci!

 11. Címsor

  Akkor 1 megint +próbálkozok a lábjegyzetekkel. Lehet, hogy a rejtély titka az enterekben rejlik? Vagy mi a fenében?
  És a címsorok is idegesítenek.

  kétlem 

 12. Az orbán szabályos friss posztban a kommentek fölött van egy vicces html részlet az oldal közepére kiírva.

 13. OK, kösz.

  (Fura azért ez a vakrepülés. Pl. azt se feltétlenül látom, hogy ki nyomott csillagot arra, amit én irkáltam. Csak ha értesít a rendszer, de ez néha megtörténik, máskor nem.)

 14. Van annak ideológia oka, hogy a Híres utolsó szavak mostanában 3-ra redukálódott? Vagy esetleg ez úgy van, hogy annyi utolsó szót mutat, amennyi az aktuálisan legutóbbi 24, 48, 168 órában született? Ha így van, akkor oké, ha nem így van, akkor információvesztés fennforgása állhat fönn, mondaná UP.

  edit: vaó, micsoda feature!

 15. ach so, so ist es schon klar, lieber Maschinenraum.

 16. Lehetne esetleg utolsó 100 (vagy akár még több), abból posztonként az utolsó és utána azt limitálni mondjuk 10-ben? Ez megoldaná azt is, hogy ez ne csökkenjen háromra, sőt extrém esetben egyre de ne is szaporodjon fel a lista nagyon hosszúra.

 17. Valójában nem oldaná meg, csak valamennyivel javítaná az eredményt. Egy forró téma akár néhány óra alatt is több száz kommentet generálhat, eltemetve ezzel a többi posztot.
  Az ezzel a baj, hogy ha nagyon felemelem az első szűrés mennyiségét, az megnöveli az oldalletöltés idejét, miközben a lekért rengeteg találat nagy részét a második szűrésben el is dobjuk.
  Értem a problémát, de szerintem nem ez a jó irány. Azt még nem tudom, hogy mi. 🙂

 18. Ha ismerném az adatbázist, megírnám a selectet hozzá.

 19. Nem szükséges és nem is javasolt selectet írni hozzá, inkább a wordpress belső függvényeit kellene használni.

  WP_Comment_Query
  WP_Comment_Query::__construct
  get_comments()

  Azt mindenképpen el akarjuk kerülni, hogy minden címlap-lekéréskor két query-t indítsunk a comments táblán. A jelenlegi megoldásban leszedjük az utolsó n kommentet, és utófeldolgozzuk ezzel a snippet-tel:

    // Get the comments.
    $comments = get_comments($query);
  
    $results = [];
    $posts = [];
    foreach ($comments as $comment) {
      if (!isset($posts[$comment->comment_post_ID])) {
        $results[] = $comment;
        $posts[$comment->comment_post_ID] = TRUE;
      }
    }
  
    return $results;
  
 20. Én már csak azt kérdezném, hogy hová tűnt kemény keleti kommentelő elvtárs? A blog.hu-n keresztül megpróbáltam érdeklődni, aki tud vmi alternatívát, itt az idő, hogy használja 🙂

 21. Mondjuk az engem is érdekelne. Vad nézeteivel együtt is hiányzik. Remélem nincs baja ezekben a nyavalyás időkben.

 22. De nem vetted fel kétszázra vagy ilyesmi? Beleférne. Mérhetetlen időkülönbség csak.

 23. KKK a “vad nézeteivel” együtt is az egyik legeredetibb ír- és olvtárs volt, számomra elképesztő asszociációkkal és tömör stílussal. Remélem előkerül.

 24. A WP-re történő átvándorláskor itt volt, még én segítettem neki a banánzöld “gyári” avatár meg a regeléskor automatikusan létrehozott blog címének eltüntetésében, kommentelt párat, aztán eltűnt. Lehet, hogy nem tudott megbarátkozni a WP technikájával, amihez képest a blog.hu tényleg egyszerűbb volt…?

 25. Mi a rendszer óhaja vajon,
  ha rendszer-moderációra vár sóhajom? 😉
  (Viccország)

 26. Egy apró esztétikai észrevételem van. Ha a Facebookon megosztok innen egy posztot, a megjelenő kép (Vincent Vega lesütött szemű közelije) nagyon raszteres…(vagy pixeles)
  Nem tudsz ezen változtatni? Egy jobb felbontású kép kellene…… vagy ilyesmi.

 27. Well, my dear Colonel… 🙂 legközelebb úgy lészen (és Thx).

 28. Tulajdonképpen hol vagyunk mi most szerverileg? A “pont hu” nem jelenti azt, hogy még mindig a ner felségvizein hajózunk? – ami pedig nem tréfadolog, már ha csak ezt nézem is:
  https://nepszava.hu/3078831_barkinel-lekapcsolhatja-az-internetet-az-allam

  (Valójában én abban a hitben voltam, hogy “pont com” lett a Vincent, csak most vettem észre – amikor egy kisebb offline szünet után újra benéztem – hogy ponthu)

 29. Nem kicsit off, de még leginkább ide illik. Napok óta nem érem el a 4-et (444 pont hu-t), illetve képek és reklámok nélkül elértem a hírkereső pont hu-ról.

  Mától onnan sem. 🙁 Sem tűz rókával sem krómiummal. 🙁 Karakteres böngészőm (elinks) pedig már nagyon régen nem éri el a 4-et.

  Másoknak mi a tapasztalata? Esetleg ismerete a jelenségről? Lekapcsolták volna? Remélem nem.

  On.

 30. Off ping, tracert??? Attól függően, hogy mit használsz, próbáltad kipurgálni a browser és a dns cache-t? (bocs a “tata! benzin van benne?” kérdésért 😉 ) On

 31. Köszönöm a gyors választ. 🙂 Akkor megnyugodtam, a hiba az én készülékemben van. 🙁 Ez a kisebbik rossz, a dns cache-nek meg majd utána megyek, mert nem az alap szókincsem része (a DNS-ről tudni vélem hogy nem rokona a mai napság vírus ügyben ismertebbé vált erenesnek) 🙁 Domain Name Server? rövidítése, a tippem szerint. Még egyszer köszönöm. 🙂

 32. Én látom őket rendesen, pedig meglehetősen hagyománytisztelő OS van a gépemen:)
  De amikor még ennél is régibb volt (XP), akkor a 444 kezdett először elérhetetlenné válni a nagyobb magyar oldalak közül,

 33. Kössz a gyors választ. 🙂 Ubuntu Linux 14-04-en szörfözök a neten. Eddig gondom nem igazán volt vele, pedig tudom hogy van újabb disztribúció is. Lustaságból halogattam a frissítést, de azt hiszem rövidesen cserélem az újabbra 14-06-ra?, majd ennek is utána megyek. 🙂

 34. Az új browser features-t egy idő után nem backportolják a régebbi verziókba, így aztán az újabb megoldásokat alkalmazó oldalak már nem látszanak helyesen. XP-n az FF megállt az 52-nél, de Win7-en is az extended végét járja (ha jól emléxem). Fenébe a WIn10 nyomulással.

  @rrdos: Az nagyon öreg, 21-22 felé járnak. Jövő hét végén jön a Debian 10.10, (augusztus elejére várható a 11.0), ajánlom figyelmedbe LXQT, vagy Cinnamon desktop-al. Az LXDE sem rossz, de kissé fapadosabb, viszont nagyon kevés hardverrel beéri. A 10.9 “Live” (USB stickről futtatható) verziót (különböző desktop flavor-okban) itt találod : https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/ . ZFS-re telepítve (ZFS root) nagyon stabil cuccot kapsz ( https://openzfs.github.io/openzfs-docs/Getting%20Started/Debian/Debian%20Buster%20Root%20on%20ZFS.html) .

 35. Hopp, úgy tűnik megint beragadtam. Gépház: Hiv.: @ijontichy:

 36. T gépház, mi az oka, hogy most hirtelen moderálandóvá váltam? Filteres szó, beszóltam, bug? (Хочу все знать!)

 37. Én is moderálva/?/ vagyok 🙂
  Vattafak heppnd?

  .

  és a hónap dolgozói tablóról is törölték a képem! 😭

  .

  Továbbá, ha már itt tartunk: mostanában egyszerűen nem érzékeli a rencer, amikor szimpla sortöréssel próbálom elválasztani a bekezdéseket. És így olyanok lesznek a hsz-aim, mint valami kormányszóvivő agya.

 38. Fogalmam sincs. Én szóltam előre, hogy a moderálási politikánk szeszélyes, mint Várkonyi Andrea fejfájásai. 🙂

Vélemény, hozzászólás?