A kommentelésről

Helló, új vendég!

Azoknak, akik újak a Vincenten, néhány tudnivaló a kommentelési lehetőségekről.

Regisztrálnod kell egy fiókot a Vincent-blogon. Erre akár egy már meglévő WordPress- Google- vagy Apple-fiók segítségével is lehetőséged van. Lehetőleg ugyanazt a nevet és ugyanarról az email-címről regisztráld, mint amit a blog.hu-n használtál, ezzel megkönnyíted számunkra a kezdeti facecheck-et.

Ha ez nem sikerül (pld. mert a név már foglalt/te foglaltad le tíz éve és elfelejtetted 🙂 vagy a motor kinyírja az ékezetes betűket), akkor foglalj le egy tetszőleges felhasználói nevet és a profilbeállításban módosítsd a nyilvánosan megjelenő nevet (public display name) a vincentes nevedre … és ha már ott jársz, tölts fel egy avatárképet is!

Moderálási szabályok

Nincs előzetes moderáció, de az első kommentedet kézzel fogjuk beengedni (facecheck).

A moderálási elveink esetlegesek, önkényesek és szeszélyesek. Annyi biztos, hogy a trollokat és a náci elmebetegeket kivágjuk, de senki ne érezze magát nyeregben, csak mert ő nem az. 🙂

Moderálást kérni a gephaz kukac orulunkvincent pont hu címen lehet.

Hozzászólás szerkesztés

A hozzászólásaidat markdown kódokkal tudod vizuálisan feljavítani. Angol nyelvű leírás a Markdown-ról itt.

Néhány fontosabb jel:

Grafikai elemMarkdown jelölés
Félkövér**szöveg** vagy __szöveg__
Dőlt*szöveg* vagy _szöveg_
formázott link (ne hagyj szóközt a szögletes zárójel és a zárójel között)[link](http://example.com “Title”)
Idézet (szóköz kell a > és az ” közé)> “idézet”
Hivatkozás az előzményre: másold ki az előzmény-hozzászólás végén a markdownt és illeszd be bárhol a hozzászólásodba.
[@Józsi:](#comment-…)

Miért színesek egyes hozzászólások?

A hozzászólásokat a blog.hu felülettől eltérően itt beszélgetés-fonalakba rendezve listázzuk. Az egyes hozzászólásokra hivatkozó válaszok az erdeti hozzászólás alatt, kicsivel beljebb igazítva, időrendi sorrendben láthatóak. A legújabb hozzászólások ezért nem feltétlenül az oldal aljára kerülnek, ahogy azt a blog.hu-n megszokhattad, hanem az egyes beszélgetés-fonalak végére. Világossárga háttérrel jelöljük a beszélgetés-fonalak utolsó (legfrissebb) hozzászólásait.

Ha fel akarod venni egy beszélgetés fonalát, keresd az oldalon a sárga hozzászólásokat.

Miért nem tudok válaszolni bizonyos hozzászólásokra?

A beszélgetéseket a motor által megengedett maximális 10 szint mélységben korlátoztuk, tehát a 10. szinten lévő hozzászólásra már nem lehet közvetlenül válaszolni. Az áttekinthetőség érdekében azonban csak az első 5 szinten igazítjuk beljebb a válaszokat, a 6. szinttől kezdve azok egy vonalban egymás alatt jelennek meg. Ha olyan kommentre akarsz válaszolni, ahol nincs “Válasz”-link, akkor válaszolj a fonal 9. szinten lévő hozzászólására, és – ha nem egyértelmű, hogy kinek és mire válaszolsz – idézd a hozzászólást markdown-nal.