Gépház?

Itt a Gépház.

Hibát találtál? Javaslatod van? Meg akarod dicsérni a Gépházat? Nem érted, hogy működik a felület? Look no further.

A hozzászólások alatt várjuk az észrevételeidet. Ha egyetértesz egy javaslattal vagy téged is nagyon zavar egy hiba, lájkold a hozzászólást.

Backlog

To-Do

 • translate theme (theme does not support translation)
 • toggle comment threads
 • BuddyPress?
 • chat?
 • Upgrade Jetpack?
 • Propose a random post from the archive

Work-in-progress

 • advanced search (awaiting user validation)
 • migrate from blog.hu

Complete

 • migrate from WP.com
 • latest comments plugin
 • migrate email subscribers
 • highlight latest comment in thread
 • like/dislike comment
 • subscribe to notification
 • timestamp on recent comments widget

344 Commments

 1. Most például csak három “Híres utolsó szavak látszik” éppen – azért általában szokott lenni 5-6 (szerintem még az is kevés, 8-10 lenne a jó) – és még arra se tudok rájönni, hogy mitől függ ez a szám… Ötlet?

 2. Mivel most 4 látszik, nem tartom kizártnak, hogy csak a 48 óránál nem régebbieket mutatja a blogmotor. (Pedig nekem például pont a régebbiek lennének fontosak, amikor pl. egy hét szünet után nézek be újra, ami mostanában többször is előfordult)

 3. @velotanya: Nem egészen.
  Lehúzza a legfissebb talán száz hozzászólást és abból keresi meg, hogy posztonként melyik a legfrissebb. Ha mind a száz legfrissebb hozzászólás ugyanahoz a poszthoz lenne, akkor csak egy elem lenne a híres utolsó szavakban, ellenben ha mind a száz külön-külön posztra lenne, akkor lenne ott rengeteg híres utolsó. A jelek szerint most az előválasztás meg a fölni nagyon pörög, minden mást kiszorít.

 4. @nyulambator:
  Kösz a pontosítást – sajnos ami nem jó nekem ebben, az így is megvalósul.

 5. (Csak egy sima linket akartam, de hát ez van:D)

 6. A viccországban azt írja a fejléc hogy One comment és tényleg nincs is több

 7. Sziasztok!

  Kösz szépen, hogy olvashatlak Titeket, hogy hozzászólhatok és adott esetben meg is hallgattok!

  Egy apró porblémám van: nem tudom más hozzászólását kedvelni. A hozzászólással nincs gond, de ha kedvelni szeretnék, akár be vagyok jelentkezve, akár nem, felugrik ismét egy azonosító ablak, ahol hiába adom meg akár a felhasználónevemet, akár az email címemet, visszadobja. Mi lehet ennek az oka?

 8. @equinsu ocha:: én már régóta sírok ugyanezen okból… Bár nekem még csak ablak sem ugrik fel. Páriákok vagyunk 🙂

 9. @labrys:: Hát ez az! Merthogy van, aki meg tud kedvelni, horribile dictu néha még engem is. Úgy látszik, nem mi vagyunk az egyenlőbbek az egyenlők között. Amúgy ha ez hordoz infót, ezen a gépen Win8.1-et használok, Chrome-ot, és maradnék a jó kis itt létrehozott accountomnál felhasználónévvel, jelszóval, nem szeretném se Facebookkal, se Google-lal összekötni…

 10. are you able to add exceptions to the blocker? This is coming from widgets.wp.com if you can add a domain. Be sure to allow the whole site.
  https://wordpress.com/forums/topic/the-like-button-isnt-working-for-me-on-other-peoples-blogs/

  szóval nálam a kivétellistában ott van az orulunkvincent.hu és más nem, viszont ez a widgets.wp.com átmenetileg engedélyezettként fel van tüntetve az URL-sávből legördíthető menüben (firefox). de talán ugyanezt éri el, ha fel van véve a listába rendesen a beállításoknál.

  próba cseresznye.

  és ahha, müx.

  szóval van ilyenetek kivétel? https://widgets.wp.com ?

  én eredetileg valamelyik klikkolásommal kaptam meg, de beírva is megcsinálja, amit kell. a regisztrációkor pedig a honlaplétrehozási opción mentem keresztül, ami lehet, hogy máshogy működő profilt eredményez, mint egy a nélküli fiók – nem tudom nektek milyenetek van, és köze van-e ahhoz, hogy a widget települ-e kattintásra vagy sem, csak mondom mint lehetőség.

 11. @equinsu ocha:: nekem win10, Firefox és minden adblock stb. lecsapva, mégse nem tudok. Pedig már próbáltam önmagamat is… khm… kedvelni (miközben népszerű hozzászólások nickjeit nézegettem 😁), de úgy sem ment…

 12. @allofarkucsillagnezo:: óriási hála a segíteni akarásért, de nekem sajnos így sem műx. (Beraktam kivételként a mondott linket. Is.) Biztos én nem csinálok jól valamit 😕

 13. @labrys:
  nem oldottam meg elég rejtvényt még mára 🙂
  egy másik helyen most azt olvasom hogy a cross-browser tracking letiltás feloldása kijavította vkinek (safariban), aminek nem látom az értelmét, de azt se tudom, mi a különbség a cross-site trackinghez képest, aminek viszont látnám.
  tehát még érdemes kipróbálni, ha ez a valami tracking izé nyom elég ígéretesnek tűnik, hogy az url sori pajzs ikon alatt az enhanced tracking protectiont átállítod offra ezen a taben, vagy a beállításokban a standardot adod meg általánosan (nekem azon van), vagy a customban variálod valahogy (mármint ha ezzel az ötlettel már müx)

 14. …vagy felteszed a telódra a wordpress appot és bármibe lefogadom hogy ott simán belájkolod, amit akarsz

 15. Ennyire egyszeru nem lehet a megoldas: az importalt longtail posztok helyett (pl covi, viccorszag, fasizmus, stb) inditsatok ujakat, azokat helyesen paginalja a motor, es a hires utolso szavakbol is jo helyre megy.

  *legalabbis a 3. oldalig, aztan ki tudja…

 16. Sorry, most vettem észre, hogy több pending hozzászólás volt. Napok óta ott lehettek. Igyekszem majd gyakrabban nézni, de most eléggé elfáradtam.

 17. Ezt költői kérdésként teszem ide csak, mert szerintem soha nem jövünk rá. De az van, hogy fel vagyok másik wp oldalakra is már iratkozva, mert egész jó dolgok vannak. És a vincenten nem működik az értesítő sáv, a kis harang alatt, ha kinyitom, üres, viszont egy ilyen másik oldalon meg szépen ott vannak az értesítéseim azon a helyen. Hát hümm!

 18. @allofarkucsillagnezo: nekem ez a harangocska hiánytalanul listázza a reakciókat (lájkok, kommentek, követések), meg hogy mit nem olvastam. észre sem vettem volna, hogy van ilyen, ha ezt nem írod.

 19. Sziasztok!
  Van esetleg, illetve nem kellene egy “flame” topic az oldalra? Ami nem is igazán feltétlenül flame témáiban, de, hogy tudja az ember rakni az olyan dolgait valahová ami off-topic a legtöbb cikk alatt, de mégis szívesen beszélgetne róla a közösséggel.

 20. @muaddib00: Szerintem ezt úgy hívják, hogy vendégposzt. Gondolom, JT-n múlik, hogy engedi-e.

 21. @muaddib00: Érteni vélem, mire gondolsz, de jobban örülnék, ha nem volna elég csak idelógatni egy linket, hogy “na, mit szóltok hozzá?”, hanem foglalkozni kellene saját erőből egy kicsit a dologgal. Legalább néhány bekezdésnyit. Legalább annyit, hogy megindokoljuk, hogy miért tartjuk érdemesnek a helyi köz figyelmét felhívni rá.

 22. Egy gépházas panasz: egy ideje nem tudok csillagozni hozzászólásokat. Kattintok, megjelenik a “r-login.wordpress.com/public.api/connect/?action=verify&ser…” felugró ablak, de üres marad, bármeddig várok is. Kommentet írni viszont tudok.

 23. @Hottentottenstottertrottelmutterattentäter… usw:
  Érdekes… ebben a firefox-frissítésben az enhanced tracking protection kivétellistájába nem tudok kézzel felvenni elemeket, és hiába van a csikicsuki ikon alatti permissions for orulunkvincent ablakban a https : // widgets . wp . com cookie engedélyezve, az nekem se elég a like-oláshoz. Így kipróbáltam, hogy egészében kikapcsolom az enhanced tracking protectiont (pajzs ikon) ezen az oldalon, és így sikerült

 24. @allofarkucsillagnezo: Semmit, sőt nullasemmit nem csináltam, de most újra tudok csillagozni. Kicsi vagyok én ehhez.

 25. nem szoktam magánleveleket kiteregetni, de ez itt érdekelheti akit érdekel. kivastagítottam, mi fáj.

  You’ve been pwned!

  Breach: Gravatar
  Date of breach: 3 Oct 2020
  Number of accounts: 113,990,759
  Compromised data: Email addresses, Names, Usernames
  Description: In October 2020, a security researcher published a technique for scraping large volumes of data from Gravatar, the service for providing globally unique avatars . 167 million names, usernames and MD5 hashes of email addresses used to reference users’ avatars were subsequently scraped and distributed within the hacking community. 114 million of the MD5 hashes were cracked and distributed alongside the source hash, thus disclosing the original email address and accompanying data.

 26. @incze:
  És ez mit jelent konkrétan? Tehát ha mondjuk én is erről a Gravatarról szedtem le a kis csíkoshátú vadmalacomat – nem tudom, de gondolom így volt, mert onnan vettem, amit a wp felajánlott az oldalsávban – akkor pontosan milyen adatom kerülhet ki ilyenkor a hekkerpiacra?

 27. @velotanya: ez van ott kivastagítva: név, usernév, email cím. lehetne rosszabb is, de esetleg van akinek már ez is kellemetlen.

 28. ikaruss néven nem nem tudok bejelentkezni, mert letiltották a freemailes fiókomat. Így most sikerül? ikarus vagy fikarus néven?

 29. Baj van (pl. JT beteg, letámadták a szájtot, hiba az én készülékemben)? Két hete nincs új pószt.

 30. Teszt

 31. @ijontichy:
  Nos, nem tudhatom, hogy te mit tesztelsz, avagy:
  “… De vajon azt tudja-e, hogy mi tudjuk, ő tudja, hogy mi tudjuk…”

  Amúgy nekem nem jelennek meg hozzászólásaim, ezen bénazok.

 32. Ha a WP úgy érzi, hogy túl sok a link, vagy gyanús valamiért, akkor jóváhagyásra visszatartja és csak JT vagy Kettes tudja átengedni. Lehet a WP megint csavart egyet az algoritmuson.

 33. @muaddib00: ; @nyulambator:: Hát… a sajtó kórházlátogatásáról szóló rendeletről szóló link tényleg naggyon gyanús lehetett… vagy He-Who-Must-Not-Be-Named visszatért :-/.

 34. Miért nem kerülnek át az újabb posztok a blog.hu-ról?

 35. Sziasztok, egy kérdés, bocs, ha sokadjára teszem fel esetleg: miért van az, hogy a kommenteknél minden post esetében a legújabbak jönnek föl először, viszont a Viccországban… alatt mindig elejétől kell végigpörgetnem az egészet?

 36. @equinsu ocha: A viccország meg az orbán-fasizmus hányattatott körülmények közt született, oxigénhiánnyal és egy kicsit sérülten, de mi így is szeretjük őket.
  Ha nem akarsz lapozgatni, a trükk, hogy ha előjön az oldal, a cím alatt azt látod, hogy “2021.04.28 by Kettes”. Namost a dátum az egy link az utolsó oldalra.

 37. Nem okoz gondot, és szeretem olvasni és követni őket – kösz a magyarázatot!

 38. Nem értem pontosan a tennivalókat. Kérnem kell az első hozzászólásom moderálását? Mert akkor kérem szépen!
  (Egy napja írtam: amire megjelenik, lehet hogy újra rendszerváltás lesz, és idejét múlja.)

 39. JT, az egyik hozzászólásom három napja vár „rendszer-moderációra” 🙂

Vélemény, hozzászólás?