hogy éhen ne maradjunk
Eredeti szerző: Csubakka Mrozsek
Biztos ami biztos alapon bekevertem egy tatárt szombatra gergi öcsémnek..
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-192691293-16521546-6750f117a4075' data-src='https://widgets.wp.com/likes/#blog_id=192691293&post_id=16521546&origin=www.orulunkvincent.hu&obj_id=192691293-16521546-6750f117a4075' data-name='like-post-frame-192691293-16521546-6750f117a4075'><h3 class="sd-title">Like this:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Like</span></span> <span class="loading">Loading...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
Ejnye, de jól tette Kend!
A recept titkos és csak sárguljunk az irígységtől?
Nisa drága, nincs recept.. szerintem pont a tatárhoz nem lehet egzakt receptet adni. van ugye fél – 1 kiló darált marha (bél, hátszín de minimum comb ha az van szép), aztán pedig a többi mókát (hagyma, tojás, mustár, olaj, bors) ízlelésre belehajigálni és gyurmázni, és persze folyamatosan kóstolgatni.
@Csubakka Mrozsek: Igazad van, csak vicceltem. Bár én előtte pácolni is szoktam.
Egy kis színt azért még elbírt volna 🙂 Ú de nagyon megkívántam, holnap keverek egyet én is.
Darálni a marhahúst? Ez különös kegyetlenség. Kapargatni kell azt.
Ó az a szalonna ott! 🙂 szörnyű, de megéheztem 🙂
na most beszélgetünk vagy eszünk?
Nálunk úgy szokott lenni, hogy mire elkészülne,
mind elfogy, annyit kóstolgatjuk.)
Na, akkor következik a szalonna. Csak utána kommentelünk!:)))
Kivéve a Vincenten.
teljesen igazatok van, a darálás nem ortodox, hanem egy rossz újszerű megállapodás, amire az időhiány kényszerített. meg nem pácoltam 3 napig, de mit csináljak, ha öcsikémet hiába kérdeztem már a hét közepén a szombati tatározásról, csak péntek reggelre derült ki véglegesen, hogy jó neki? ilyenkor kezd el rögtönözni az ember, hol milyen húst talál, mennyire tudja előkészíteni. még szerencse, hogy akadt legalább 1 nap rá, hogy kicsit összeálljanak az ízek.
de a szalonnáról akartam még beszélni. ez valami mangalica kolozsvári/császár nem emléxem már melyik, nagyon megtetszett a hentesnél, ezért jött velem ő is, ellenben tényleg igazi szalonna. jányomnak kanyarintottam pár falatot kenyérre, jóízűen falatozta : )))
Volt az Oktogon előtt rég egy Ádám nevű söröző – hát nem manapság – oda jártunk tatárbifszteket enni – de mindenki saját íze szerint, nem előre bekeverve. Volt akkor ott minden jó, mi szem,s szájnak ingere. Még a sörikét is méltányos áron mérték.
@Csubakka Mrozsek: Jól van, ha a szükség törvényt bont, de remélem meleg kenyér pirítva volt hozzá? ÜDV.
@anyósnyelv: Én is! Egyszer találtunk egy százast az Andrássy úton, a későbbi férjemmel bementünk tatárbifsztekezni, még két-két sört is ittunk, és még maradt is pénzünk. Ez 72-ben történt.
@Csubakka Mrozsek:
Hány éves a lányod? Már van vagy három- is vagy még csak egy-?
Azért máshol is főznek.Így kell élni a magyar embernek.
mandiner.hu/cikk/20111221_levai_aniko_gyerekekkel_lenni_mindig_orom
@HaKohen: jányom 7 éves.
ma fogyott el a vége, finom volt. természetesen pirítóssal.. a tatárból a gyerekeknek nem mertem adni.